Μαθήματα Ναζιστικής Επικοινωνίας



Ο γνωστός κανάγιας και θρασύδειλος συμμορίτης, επιδίδεται στην αγαπημένη του συνήθεια, τον τσαμπουκά υπό την κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας. Θα ήταν ίσως ασήμαντο σαν γεγονός, όμως ο θείος Μάκης είχε άλλη άποψη. Προσέτρεξε ασθμαίνοντας και με ύφος αποτροπιασμού, να το αναδείξει καταδικάζοντας ή να το καταδικάσει αναδεικνύοντάς το.

Ας πάρουμε λοιπόν μερικά δωρεάν μαθήματα επικοινωνιακής τακτικής από τους ναζί (και δεν εννοώ τους ορμονικά παραφουσκωμένους καράφλες):

Ένα και μόνο στέλεχος της ΧΑ, μαζί μ' έναν παρατρεχάμενο, κάνουν μια μεμονωμένη ενέργεια, η οποία δείχνει στην πραγματικότητα ότι η ΧΑ ΔΕΝ διαθέτει τις δυνάμεις ώστε να δημιουργήσει μια λαϊκή κινητοποίηση για τα Σκόπια, αλλιώς θα το είχε ήδη κάνει. Μια ευτελής πράξη, χωρίς απολύτως καμμία δυναμική. Κάτι το... πρωτοφανές και μοναδικό, μεσ' στην παταγώδη αποτυχία του: Ατομικό χάπενινγκ!! Μια πράξη που κυριολεκτικά τσακίζει τα όρια του cult φαινομένου, σχίζοντας τις διαφημίσεις των Jumbo με τον Φλωρινιώτη και την Στανίση σαν τυφλά γατάκια.

Όταν έχεις ωστόσο τα συστημικά ΜΜΕ στο πλευρό σου κι έχεις ήδη κάνει τόσο αισθητή επικοινωνιακά την παρουσία σου με τις πλάτες τους - ακόμα και σε περιοχές όπου η φυσική παρουσία της οργάνωσής σου, μόλις και μετά βίας είναι αισθητή - τότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Με πορδές μπορείς κάλλιστα να βάψεις ακόμη κι αυγά, όταν ο θείος Μάκης σου εξασφαλίζει την προβολή της ηλιθιότητας που πήγες κι έκανες. Ξαφνικά η επική αποτυχία του ατομικού χάπενινγκ, μετατρέπεται σε μια πράξη πολιτικού ακτιβισμού, μια... ηρωική ενέργεια, που σίγουρα θ' αρέσει σε αρκετούς, αφού ως γνωστόν ο ψευτοτσαμπουκάς και η μαγκιά της πούτσας αποτελεί το αγαπημένο άθλημα του Ελληναρά, γι' αυτό άλλωστε πηγαίνει και στο γήπεδο ανελλιπώς!!
 
Πρόκειται για μια προσπάθεια να κινητοποιηθούν φίλιες προς τη ΧΑ δυνάμεις, σε μια περιοχή όπως η Βόρεια Ελλάδα, όπου η οργάνωση είναι σχεδόν ανύπαρκτη, χαϊδεύοντας τα εξαρτημένα αντανακλαστικά που έχουν εμφυτευτεί στην περιοχή εδώ και δεκαετίες, από τα βλακώδη συλλαλητήρια των παπάδων, των Παπαθεμελήδων και της μαζικής υστερίας και παράκρουσης, τότε που όλα στη Θεσσαλονίκη ονομάζονταν Αλέξανδρος και Μακεδονία. Η Θεσσαλονίκη έχει αποδειχτεί παραδόξως πολύ σκληρό καρύδι για την παρακρατική συμμορία, ενώ πρόκειται για την πιο συντηρητική έως αντιδραστική Δεξιά πόλη της χώρας.

Άξιος ο μισθός του Τριανταφυλόπουστα, άξιο και τ' όνομά του. Όσο για τον παλικαρά Παναγριόταρο και την παρέα του, αναρωτιέμαι: Αυτή τη σφηκοφωλιά θρασύδειλων τσακαλιών φοβάται σύμπασα η Ευρώπη και το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο; Αυτοί είναι που απειλούν τη Δημοκρατία; Αυτούς τρέμει ο κάθε Μαζάουερ; Απ' αυτούς ηττάται συνεχώς η Αριστερά;

Είναι πραγματικό ευτύχημα, που δεν βρήκαν κάποιους καλύτερους να βάλουν, για να παίξουν το ρόλο του μπαμπούλα του συστήματος. Το σύστημά τους είναι αποτυχημένο ακόμα και στους μπράβους του...

Σχόλια